День української писемності

Рідна мова вбирається з молоком матері.
Нею навчаються, кохають, борються.
Українську мову забороняли і знищували,
але вона ще дужче розправляла свої могутні крила
і надихала на боротьбу, віру, життя.

27 жовтня – День української писемності та мови. Разом зі студентами І ГРС “А” ВСП “УТЕФК ДТЕУ” провели вікторину “Там, де сучасність переплітається з минулим”.

Студенти поділилися на дві команди, отримали маршрутні листи і розпочали змагання. Перше станція – прочитати повідомлення і виконати завдання “Міф чи реальність”. На інших – шукали відповідники до фразеологізмів, з’єднували кольори та писали їхні назви, шукали лексичні помилки, позначали наголос. На завершення – підбили підсумки вікторини та визначили переможців.

Зі студентами І “Т” “А” ВСП “УТЕФК ДТЕУ” провели літературну мандрівку “Хранителі мови”. Здобувачі освіти відгадували назви та композиторів українських пісень, дивилися відео та створювали інфографіку “Історія утисків української мови”, складали список справ, які, на їхню думку, допоможуть зберегти українську мову, складали словничок говірки, замінювали суржик загальновживаними словами, з’ясовували значення репресованих слів. Студенти активно працювали в команді, вирішували завдання, шукали правильні відповіді.

Знати, любити і берегти українську мову – це не лише форма патріотизму, це дотик до вічності, Божий дар, шлях до вивчення історії, традицій народу, культури. Це наша сила, спадщина, внесок у майбутнє України.

Інформацію підготува Ірина Поп, викладачка української мови та літератури

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*