Історичний квест до 80-ї річниці вигнання нацистських окупантів з території України

28 жовтня відзначають чергову річницю вигнання нацистських окупантів з України. Цього дня вшановують пам’ять всіх українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів з нашої країни.

Для студентів І та ІІ курсів проведено тематичне заняття, присвячене темі Другої світової війни. Присутні переглянули відео від Інституту національної пам’яті, згадали основні події 1943-1944 років на території України, обговорили питання термінів, які застосовуються щодо дати 28 жовтня, адже із вигнанням нацистських окупантів Україна не отримала волі, тільки опинилася під іншим пануванням.

Для учасників заняття було проведено історичний квест, в ході якого студенти відповідали на питання щодо історії Закарпаття в період 1939-1944 років та шукали за фотоматеріалами місця, які в Ужгороді пов’язані з Другою світовою війною.

Вшанування річниці вигнання нацистських окупантів та руйнування радянських міфів, пов’язаних з війною, є важливим для розуміння тривалої боротьби українського народу за свою незалежність.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*