Лабораторно-практичні заняття у студентів спеціальності “Харчові технології”

Лабораторно-практичне заняття на тему: «Страви з птиці, яєць та сиру» над яким, працювали здобувачі освіти ІІІ ХТ “Б” групи, під керівництвом викладача Лесі Каганець-Гаврилко. Студенти, як завжди успішно здобули нові практичні навички.

Кобб-салат — одна з найпопулярніших страв у США. До складу салату входять курятина, смажений бекон, томати, селера, яйця, авокадо, сир, а також зелень та заправка на основі оливкової олії та гірчиці.

Вперше приготували салат у Каліфорнії, а точніше в Голлівуді у 1937 році.
Свою назву салат отримав від імені автора, власника ресторану «Дербі Браун» Боба Кобба.

Індійська кухня – це про прянощі, яскраві смаки та не менш яскраві кольори на тарілці. І карі стоїть на чолі всього цього кулінарного розмаїття. Загалом в Індії карі називають усі страви з мʼясом, морепродуктами чи овочами у вигляді підливи, котру подають із рисом чи хлібом. А ще є паста карі і з нею страви вже ну точно мають називатися саме так. Цей наш рецепт підходить по обох характеристиках: підлива з куркою та овочами, в основі якої паста карі.

Обовʼязково приготуйте цей класичний рецепт. Ми вирішили подати карі з рисом – це найбільш класичне поєднання карі.

Курка у вершковому соусі — це найпростіший і безпрограшний варіант смачного, ситного і легкого обіду. Така курка готується без особливих проблем, її практично неможливо зіпсувати, а страва подобається всім без винятку.

А наші студенти, вирішили подати її в оригінальній подачі до дня Святого Валентина.

Практично-лабораторне заняття на тему: «Закуски та страви з сирих та відварних овочів» над яким працювали здобувачі освіти ІІІ ХТ “Б” групи, під керівництвом викладача Лесі Каганець-Гаврилко. Заняття пройшло продуктивно й студенти оволоділи новими знаннями та уміннями.

Спагеті з цукіні в томатному соусі. Можливо назва публікації вас ввела в оману? Та в цьому нашому рецепті не йдеться про макарони. Більш того, в цій страві немає жодного грама борошна. Натомість ми ділимося дуже смачним варіантом спагеті з цукіні. Спільні риси все ж є – це тонка і довга форма нарізки та простота страви у приготуванні.

Тож, віримо, що спагеті з цукіні стане для вас ідеальною закускою, салатом чи гарніром до будь-яких страв з червоного м’яса, риби чи птиці.

Легкий, яскравий та корисний рецепт тако з овочами!

Цибуля, соковитий болгарський перець, кукурудза, свіжа петрушка та ніжний сир створюють ідеальне поєднання смаку.

Що тільки не загортають у лаваш, починаючи з сиру та закінчуючи консервованим тунцем. Але сьогодні наші студенти приготували лаваш із запеченими овочами та сиром. У рецепті немає нічого зайвого, лише хрумка, рум’яна скоринка на зовні та соковита начинка з ніжного авокадо, солодкого перцю та томатів всередині.

Це ідеальний перекус доки чекаєте на шашлики, прекрасний варіант сніданку або навіть обіду, який зручно взяти з собою.

Взимку баклажани найкорисніші та найсмачніші, тому користуємося такою чудовою нагодою та готуємо соковите соте з баклажанів.

Особливість цієї страви в тому, що додається зовсім трішки олії, тому всі компоненти тушкуються у власних соках. Соте ще й універсальне, бо смакує як теплим, так і охолодженним. Подавайте його до м’яса, риби, відвареної картоплі та макаронів.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*