
21.02.2025 р. здобувачі освіти спеціальності «Підприємництво та торгівля» під керівництвом викладача Маріанни ДЬОЛОГ провели лабораторно-практичне заняття з дисципліни «Товарознавство. Харчові продукти» на тему: «Розпізнавання видів, господарсько-ботанічних сортів і оцінка якості свіжих овочів».




У рамках заняття були досліджені різні види та сорти свіжих овочів, з точки зору їх господарсько-ботанічних характеристик. Здобувачі освіти ознайомилися з характеристиками різних сортів свіжих овочів, з морфологічними ознаками та методами оцінки якості, що дозволяє ідентифікувати кожен вид.


Лабораторне дослідження та органолептична оцінка якості картоплі і коренеплідних овочів включало кілька етапів, що дозволяють визначити їх якість та відповідність стандартам.




Оцінка якості овочів включала вивчення таких характеристик як: зовнішній вигляд, кольорова гамма, запах, консистенція, наявність пошкоджень, дефектів чи хвороб, які можуть вплинути на товарну придатність продукту.


Особлива увага була приділена правильному відбору зразків для аналізу, вмінням застосовувати державні стандарти для різних груп овочів, визначати їх якість та відповідність стандартам за певними критеріями.



У результаті проведеного лабораторно-практичного заняття здобувачі освіти здобули практичні навички з ідентифікації сортів свіжих овочів, набули досвіду використання методів органолептичної оцінки якості згідно відповідних вимог державних стандартів України, розвинули вміння правильно робити висновок про якість та безпечність харчових продуктів.
Leave a Reply