Щоб пам’яті не згасла свіча…

День вшанування пам’яті жертв Голодоморів щорічно відзначається в Україні та у світі в четверту суботу листопада. День пам’яті припав на 26 листопада. Цього року українці вшановують 90-ті роковини Голодомору-геноциду 1932–1933 років.

В коледжі відбулися заходи з вшанування пам’яті жертв Голодомору. Бібліотекарки коледжу створили тематичний стенд з книг та інформаційних матеріалів. Студентам-першокурсникам розповіли про страшні випробовування, які випали на долю нашого народу під час сталінської колективізації. Студенти І ТМС А курсу Ольга Данило, Марія Місяйло, Мар’ян Смоляр, Анастасія Тимко та Яна Штибель зачитали вірші. Всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання. Після жалобних заходів у приміщенні бібліотеки коледжу студенти та викладачі здійснили запалювання та покладання свічок до монументу жертвам Голодомору “Свіча пам’яті” неподалік площі Народної в Ужгороді.

Захід був організований викладачкою історії Вікторією Павлик, бібліотекарками коледжу Катериною Дичко, Мар’яною Дьолог та Катериною Ненько спільно з бібліотекарками Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Марією Корсак та Ренатою Марадик.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*