80 років УПА. Нескорені!

«Боролись! Боремось! Поборемо!» – під такими гаслами у ВСП «УТЕФК ДТЕУ» відбувся круглий стіл в онлайн форматі, присвячений 80 річниці Української Повстанської Армії. Студенти ІІ курсу, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» обговорювали історію творення УПА, звитяги та тяглість боротьби за державність проти московського режиму і військових традицій, а також зв’язок поколінь, які втілювали і втілюють цю боротьбу.

#БоролисяПоборемо

В ході дискусії звучали питання ідейності українських повстанців, особливостей та унікальності створення УПА, яка стала єдиною армією в Другій світовій, яку створили самі україн­ці заради захисту українців. Торкнулись учасники круглого столу і проблематики оцінки УПА, українсько-польської дискусії, підкреслюючи важливість об’єктивного та цілісного вивчення історії однієї з героїчних сторінок наших визвольних змагань.

На завершення учасники взяли участь у історичній вікторині «80 років УПА. Нескорені», відповідаючи на питання, згадуючи відомі повстанські пісні, команди «Рій» та «Маківка» вправлялись у знаннях про непримиренних борців за волю України.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*