«Небратні: історія російсько-українських відносин та руйнування головних фейків ворожої пропаганди»

Триває повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну, ударів завдано практично по всіх регіонах, гинуть тисячі мирних мешканців, нищаться об’єкти інфраструктури, у вогні зникають безцінні пам’ятки мистецтва, ворог люто і безжально творить воєнні злочини на території України.

У цьому протистоянні важливим фронтом є інформаційна війна, тому для студентів коледжу було організовано лекцію-бесіду «Небратні: історія російсько-українських відносин та руйнування головних фейків ворожої пропаганди».

Століттям росія намагалась нав’язати нам ідею своєї вищості і нашої меншовартості, розповідала про братні народи, тому важливо знати свою історію, щоб не стати жертвою інформаційної війни, адже ворог прагне позбавити нас, в тому числі, історичної пам’яті. В ході лекції студенти говорили про головні фейки, створені сучасною росією, царською та радянською імперіями, спроби спотворення української історії, згадували найбільші трагедії нашого народу, які, безпосередньо, пов’язані з російською тут присутністю, а також дискутували та розвінчували сучасні міфи і головні обвинувачення, які ворог використав для того, щоб виправдати свій цинічний і безпідставний напад на Україну 24 лютого 2022 року. Також присутні говорили про те, як не потрапити в пастку дезінформації, як перевіряти факти і, що важливо, яку інформацію варто поширювати в соціальних мережах і що категорично заборонено.

Студенти ВСП «УТЕФК ДТЕУ» вирішили створити серію відео, щоб розказати, показати і нагадати всьому світу, якими були наші міста до приходу російських «визволителів». Відеороботи можна переглянути на сторінках нашого коледжу у соцмережах. Адже зупинити агресора, припинити воєнні злочини, покарати винних і назавжди засудити новий геноцид українців – то зараз спільна справа всього цивілізованого світу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*