В коледжі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні вшановують всіх тих, хто виконував свій військовий обов’язок на території інших держав. Саме цього дня, 1989 року, з Афганістану були виведені радянські війська.

Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у багатьох конфліктах на території іноземних держав, найбільш масштабною та трагічною була війна в Афганістані. Для І ОО проведено тематичну лекцію «Чужа війна». Студенти дізнались про війну, розв’язану керівництвом Радянського Союзу заради контролю над частиною Центральної Азії. Вона тривала понад 9 років і була несправедливою як щодо місцевого населення, так і власних громадян. В ній прийняло участь більше, ніж 160 тисяч українців, а 3085 – загинули.

В роки незалежності українські військові фахівці стали учасниками миротворчих місій, з 1992 року в них задіяно майже 44 тисячі військовослужбовців, 54 з них загинули. З студентами І ПТБД Б проведено тематичну бесіду, присвячену українським миротворцям. Переглянуто відео та інтерв’ю про відвернення трагедії у Боснії, за два тижня після різанини у Сребрениці, в липні 1995 року, коли український контингент забезпечив вивезення від 5 до 10 тисяч мирних мешканців анклаву Жепа, понад 90% тих людей вижили.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*