Студентська конференція «Українська етнічна культура в глобалізованому світі»

15 лютого студенти ВСП «Ужгородський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» взяли участь у всеукраїнській студентській конференції «Українська етнічна культура в глобалізованому світі»на запрошення ВСП «Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ».

Канчі Анна-Софія, студентка І ОО, виступила з доповіддю «Традиційний народний одяг Закарпаття: повсякденний чоловічий та жіночий стрій», в якій познайомила присутніх з комплексом народного одягу краю, продемонструвала локальні особливості, різнобарвність традиційної культури Закарпаття та її оригінальність.

Феннич Ніколетта, студентка ІІ ГРС «А», представила роботу «Народне житло Закарпаття: характерні риси традиційної української садиби», ознайомивши з основними типами поселень, забудови закарпатської садиби, її складових, що формувались під впливом фізико-географічних, господарських та історичних чинників.

Український народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. Закарпаття являє собою невід’ємну частину комплексу традиційної культури українського народу, водночас, в локальних особливостях регіону можна простежити різноманіття, різнобарвність, що пов’язана з етнічною мозаїчність краю.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*