В коледжі відзначили 77-у річницю вигнання нацистських окупантів з України

Друга світова війна була наймасштабнішим та найжорсткішим збройним конфліктом нашої історії. Учасниками війни стало понад 60 незалежних держав із 73-х існуючих. Прямі людські втрати України становлять 8-10млн., тому нашим завданням є гідне вшанування подвигу Українського народу в боротьбі проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів та жертв цієї війни.

В рамках відзначення річниці для студентів ІІ курсів ВСП «Ужгородського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ» проведено онлайн диспут «Пазли історії: визволення чи чергова окупація?». На основі матеріалів Національного музею історії України у Другій світовій війні та Українського інституту національної пам’яті,студенти ознайомилися з головними радянськими міфами про визволення України, проблемами переосмислення подій Другої світової війни, зміни однієї окупації – німецької, іншою – радянською.

Студенти обговорили масові злочини, організовані сталінським режимом і радянськими військами з вини його командування, маловідомі факти подій 1943-44 рр. для утвердження розуміння перебігу та значення нашої історії, руйнування історичних міфів, необхідності популяризації правдивої історії та вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом. Саме це сприяє формуванню національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів України.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*