Європейський День Мов

Це Свято відзначається в країнах Європейського Союзу щороку 26 вересня. Ініціаторами його створення в 2001 році виступили Європейська комісія і Рада Європи за підтримки Комісії з освіти ЮНЕСКО, яка нове тисячоліття оголосила століттям поліглотів.

День мов, відзначається як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

Європейський день мов не просто нагадує про те, що існує багато мов, але ще й спонукає людей різних країн вивчати їх. Знати як мінімум ще одну мову – це не просто норма в сучасному світі, але й необхідність.

В Європейському Союзі функціонують 24 офіційні мови, близько 60 регіональних і мов меншин. Понад 175 мовами розмовляють емігранти. Загалом у світі ж існує близько 7 тисяч мов, більшістю з яких розмовляють в Азії та Африці.

Усі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються всіма офіційними мовами, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити будь-якою з офіційних мов.

Від народження людина пізнає світ, і робить це за допомогою мови. Лінгвісти називають це “мовною картиною світу”. Вивчаючи мови різних народів, ми розширюємо власну картину світу, адже починаємо дивитися на світ крізь призму іншого світогляду.

Європейський день мов не просто нагадує про те, що існує багато мов, але ще й спонукає людей різних країн вивчати їх. Знати як мінімум ще одну мову – це не просто норма в сучасному світі, але й необхідність. У ряді держав ЄС вважається абсолютно нормальним явищем, коли діти в школах вивчають до 3 мов, причому після закінчення володіють ними  майже досконало.

Щороку викладачі іноземних мов нашого коледжу долучаються до проведення заходів у межах «Європейського дня мов». Протягом тижня проводиться низка інформаційних бесід і вікторин для збагачення інтелектуального багажу студентів та залучення до пізнання мовного та культурного різноманіття Європи.

Студенти діляться цікавою інформацією у формі усних повідомлень, інформаційних презентацій. приймають участь у вікторинах та конференціях Загалом, це чудова нагода для отримання нових знань у позитивній атмосфері. Вивчаємо світ з іноземними мовами!

Тематичне заняття під назвою “European Language Diversity ” у групі І ФБС провела викладач Горват Т.О. Студенти проявили творчу активність. Викладач застосувала диференційований підхід до кожного студента. Бажаємо успіхів та творчих ідей.

Дистанційне навчання вносить свої корективи в планування навчально-виховного процесу: деякі форми роботи неможливо втілити в життя, а деякими можна скористатися якнайкраще . Так, студенти 2-х курсів УТЕФК КНТЕУ( спеціальностей «Туризм» та «Облік і Оподаткування») мали змогу активізувати та оцінити свою мовленнєву компетенцію, висловлюючись з приводу важливості вивчення іноземних мов, зокрема англійської. Он-лайн захід  був проведений викладачем Н.М. Яковець до Дня європейських мов, який святкується країнами Європейської сім‘ї з 2001 року. (Відео за посиланням: https://drive.google.com/file/d/10ocYJk5MJal4OiTVX0wQXSmUxqTJS6Nr/view).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*