Вступ до спеціальності 2021

В перший тиждень навчального процесу у ВСП «Ужгородський торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ» для студентів ІІ курсів всіх спеціальностей проведено ознайомчу практику Технології «Вступ до спеціальності». Мета практики була досягнута завдяки сприянню та співпраці з державними установами, підприємствами торгівлі, готельно-ресторанного господарства та туризму.

Долучилися до зустрічей зі студентами стейкхолдери (зацікавлені особи у якісній підготовці фахівців) освітніх програм (ОПП): Кукоба Л.В. – ТОВ «Форум», Морська Т.В. – ГРК «Бахус», Молнар О.Б. – головний спеціаліст Департаменту економічного та регіонального розвитку, торгівлі Закарпатської ОДА.

Під час практики студенти спеціальності «Облік і оподаткування» ознайомилися з веденням обліку в ГК «Дружба». Відбулися зустрічі з Віталією Матьовка, начальником відділу Головного управління ДПС у Закарпатській області та стейкхолдером ОПП, головним бухгалтером «ТОВ Дастор-Ужгород» Оксаною Свида.

Змайбутньою професійною діяльністю знайомилися студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» під час екскурсії в сервісному центрі Головного управління пенсійного фонду України в Закарпатській області. Любов Гимба розповіла про особливості роботи центру. Бесіда зі студентами, проведена менеджером агентської мережі страхування Ігором Шегеда, сприяла уявленню про обрану професію.

Менеджер з персоналу Йолана Лебедєва, ТОВ «Епіцентр-К», презентувала студентам спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» майбутню базу практики. Цікавою була екскурсія в ПрАТ «Ужгородська швейна фабрика», де студенти можуть пройти практику торговельного працівника та митного брокера. Директор Мирослава Каламуняк ознайомила з особливостями діяльності підприємства в ринкових умовах господарювання.

Студенти ІІІ курсу спеціальності «Харчові технології» в кухні – лабораторії коледжу, разом з керівниками практики, готували і частували смаколиками студентів ІІ курсу та вітали зі вступом до фаху.

В ГРК «Камелот» Василь Цап, шеф кухар, ознайомив студентів з устаткуванням кухні, особливостями приготування страв здорового харчування та обслуговуванням відвідувачів. Екскурсію комплексом провів адміністратор Ярослав Шетеля розповів про організацію банкетів та заходів. Також студенти відвідали гастробар «Теsto».

На базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Закарпатській області проведено тренінг з метою інформування студентів відділення «Туризм та готельно-ресторанна справа» та демонстрування можливого комплексу організаційних та практичних заходів, направлених на попередження пожеж в природних екосистемах.

Студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» відвідали СКК «Термал Стар» та Еко Спа Курорт «Богольвар».

Директор ТОВ «Лайк – Тур» Андрій Середяк, стейкхолдер ОПП «Туристичне обслуговування», провів зі студентами відділення тематичну екскурсію «Ужгород вітхий та сучасний».

Адміністрація коледжу щиро дякує керівникам підприємств за надану студентам можливість в проведенні екскурсій, зустрічей, бесід-дискусій, тренінгів, презентацій.

Анна Данко

заступник директора з навчально-виробничої роботи

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*