Життя – понад усе!

“Життя – понад усе!” – під таким гаслом 4 лютого в нашому закладі відбулася лекція на протиабортну тематику серед студентів третього курсу.

Лектори – учасники сімейно-соціального проекту “Я ХОЧУ ЖИТИ” Сімейного відділу Мукачівської єпархії УПЦ – розповіли нашим студентам про невтішну статистику щодо проведення абортів в Україні та у світі. Акцентуючи на проблемі згубних наслідків аборту для жінки, лікар Іван Орсаг наголосив, що ця проблема лежить не тільки в медичній площині, але несе в собі й духовну, психологічну та соціальну складові. Свого колегу підтримала Яна Дмитренко, додавши, що аборт утворює глибоку психологічну прірву між чоловіком і жінкою, яка часто призводить до руйнації сім’ї.

Під час зустрічі наші студенти активно долучалися до обговорення проблеми, взяли участь в анонімному анкетуванні на тему лекції.

Насамкінець, Мирослава Мельничук розповіла їм про свій життєвий досвід та про радість материнства як найвищий Божий дарунок для жінки. Вона також зачитала свій авторський вірш до сина і закликала слухачів берегти любов і свої майбутні сім’ї.

Підсумовуючи зустріч, наші гості зауважили, що вони були приємно вражені цікавістю, з якою студенти сприйняли лекцію. Тема зустрічі насправді потрібна молоді, адже за нею – майбутнє. Яким воно буде – залежить від кожного з нас, від нашого відповідального ставлення до наших родин і дітей, від вміння любити і будувати міцні щасливі сім’ї.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*