День визволення України від нацистських загарбників

В рамках відзначення 76 річниці вигнання нацистських окупантів з України з метою висвітлення сутності Другої світової війни як складного суспільно-політичного процесу, протистояння між країнами, народами, людьми та ціни цього протистояння – реальних людських та матеріальних втрат, гідного вшанування подвигу Українського народу в боротьбі проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, в Ужгородському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ проведено наступні заходи:

       1. Тематичні виховні годині на платформі Google Meet для студентів перших курсів на тему «Друга світова війна: український вимір» з метою знайомлення з основними сторінками Другої світової війни та розповіді про завершення вигнання нацистських окупантів з території України 28 жовтня 1944 року, вшанування пам’яті всіх українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів в лавах Червоної армії або Української повстанської армії, сприяння формуванню почуття патріотизму, усвідомлення подвигу борців проти нацизму часів Другої світової війни та у світлі сьогоднішніх подій – виховання поваги до захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України.
       2. Лекція на платформі Google Meet для студентів ІІ курсів на тему ««Україна. Незакінчена війна», обговорення перебігу операцій по вигнанню нацистів з території України, переосмислення подій Другої світової війни, процесів зміни однієї окупації – німецької, іншою – радянською, руйнування радянських історичних міфів, популяризації правдивої історії та проведення діалогу навколо складних сторінок минулого для вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом.
       3. Онлайн диспут зі студентами ІІ курсів на тему «Пазли історії: визволення чи чергова окупація?» з метою обговорення радянського міфу про завершення окупації в жовтні 1944 року.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*