Студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ долучились до всеукраїнської акції «Сонях пам’яті»

В пам’яті українців зберігаються спомини про боротьбу та жертовність, про кривавий шлях становлення української державності, що лише наприкінці ХХ ст. призвів до проголошення незалежності України.

Впродовж історії ми мали неодноразові приклади звитяги та хоробрості борців за волю власної землі, пам’ять про них стає прикладом для змагань наступних поколінь. Від 2014 року символом захисників стали Герої Небесної Сотні, вірні присязі військові з анексованого Кримського півострова, учасники Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на Сході України.
День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня – саме в цей день, у 2014 році, в ході російсько-української війни та боїв під Іловайськом, було розстріляно колону українських військових, яким гарантували безпечний вихід з оточення. Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на полях соняхів. І саме тут сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя за нашу незалежність. Тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України, став сонях. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти.
В рамках вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу приєднались до всеукраїнської акції «Сонях пам’яті», долучившись до загальнонаціональної хвилини мовчання та покладання квітів до Меморіалу загиблим воїнам. Адже, надзвичайно важливо пам’ятати кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Тільки там, де пам’ятають загиблих, будуть ті, хто захищає живих. Ми повинні усвідомлювати ціну незалежності, необхідність захисту нашої держави та ту велику жертву, яку принесли тисячі борців за Україну.
Живі, поки пам’ятаємо.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*