До Дня вишиванки студенти та викладачі коледжу влаштували онлайн-флешмоб

Міжнародний День Вишиванки відзначають кожного третього четверга травня. Цього року це свято яскравого етнічного стилю припадає на 21 травня.

У День вишиванки всі, від малого до великого, вбираються у традиційне українське вбрання і вирушають у своїх справах, це можливість згадати традиції свого народу, відчути єдність зі своєю землею та історією.

Вишиванку творять з любов’ю, вкладаючи у кожен візерунок певний смисл, щирі думки і душу. Вишита сорочка – свого роду оберіг, символ здоров’я, добробуту та краси, щасливої долі й родової пам’яті, любові та святковості. Останнім часом вишиванка стала своєрідним символом патріотизму і любові до своєї країни. Багато її люблять за стильність і унікальність, адже кожен вишитий на ній візерунок має свій символ і значення.

Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Студенти та викладачі Ужгородського торговельно-економічного вже традиційно долучаються до флешмобу у вишиванках онлайн, нагадуючи всім про те, що особливі обставини цього року не є приводом відмовитись від святкування. Адже, День вишиванки 2020 присвячується українській родині та родоводу. Це можливість повернутись до свого коріння, дізнатись більше про історію свого роду, поцікавитись і відкрити для себе багато невідомих сторінок життя власної родини.

Вишиванка – це наш генетичний код, сакральні символи, вплетені у візерунки завжди служитимуть оберегом для того, хто відчуває зв’язок із рідною землею.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*