Студенти коледжу долучилися до святкування Дня Європи

З 2003 року кожної третьої суботи травня в Україні відзначають День Європи.

Для українців це особливий день, оскільки, Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

Студенти перших та других курсів Ужгородського торговельно-економічного коледжу також долучились до святкування Дня Європи, взявши участь у конкурсі стіннівок на тему «В Європу з Україною в серці». Роботи присвячені історії створення Європейського Союзу, співпраці України та ЄС, а також, звичайно, питанням перспективи євроінтеграції та основним напрямкам взаємодії України з європейським співтовариством. Адже, Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Цього дня ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*