Студенти коледжу побували у словацькому місті Кошіце.

14 квітня 2019 року група студентів та викладачів УТЕК КНТЕУ відвідала друге за величиною місто Словаччини — Кошіце. Організувала поїздку викладач коледжу Т.І.Слабак. Супроводжували студентів викладачі В.З.Павлик, С.М.Голубка та Г.М.Денчиля.


Студенти оглянули історичну частину міста. Побували в соборі св. Єлізавети, який знаходиться в самому центрі міста. Це архітектурна пам’ятка ХV- ХVІ ст. Храм діючий, в ньому проводяться служби. Католики відзначали 14 квітня Вербну неділю, студенти стали свідками цього дійства. Побували студенти також біля інших костелів Кошиць: домініканців, урсулінок, єзуїтів тощо. Це історичні пам’ятки, з якими пов’язано багато легенд.
В центрі міста маршрут пролягав повз музичний фонтан та фонтан з зодіакальними знаками. Кожний охочий міг знайти свій власний знак та зробити з ним фото. Побачили також чумний стовп, який в середньовічних містах ставили на знак подяки небесним силам за закінчення чуми. Особливо студентам сподобалася будівля Кошицького державного театру, який звели в кінці ХІХ ст.
Після екскурсії викладачі та студенти мали змогу відвідати торговельні центри міста та скуштувати страви національної кухні.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*