Навчально-виховні заходи на тему «Знання іноземних мов – ключ до успіху в сучасному світі»

З 5 по 7 грудня викладачі циклової комісії європейських мов провели низку заходів з метою популяризації вивчення англійської, німецької та словацької мов.


Викладачі англійської, німецької та словацької мов Горват Т.О., Раті О.Л. та Ігнатко Р.І. провели спільний круглий стіл зі студентами ІІІ курсів спеціальностей «Готельне обслуговування» та «Туристичне обслуговування» на тему «Знання іноземних мов – це відкритий шлях у Європу та весь світ, можливість кар’єрного росту у сфері готельно-туристичного бізнесу». Студенти підготували презентації та обмінялися думками щодо важливості вивчення та володіння іноземними мовами як у побутовій сфері так і в майбутній професії. Другою частиною круглого столу було змагання на краще знання англійської, німецької та словацької мов. Кожна з команд майстерно переключалася з однієї мови на іншу,виконуючи різні завдання (кросворди, переклад слів «хибні друзі перекладача», фонетична майстерність у вимові скоромовок та вирішення ситуацій, пов’язаних з майбутнім фахом). На заході був присутній завідувач готельно-туристичного відділення Телеп В.С.
Викладач англійської мови Яковець Н.М. провела разом зі студентами ІІ курсів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» навчально-виховний захід на тему «Роль англійської мови у моїй майбутній професії». Заняття пройшло у формі турніру між представниками різних спеціальностей. У складі двох команд студенти були залучені до активної мовленнєвої співпраці через використання різних форм та методів навчання: створення проектів ” Сучасна англійська мова”, бліц-представлення майбутніх професій,лінгвістична гра-експрес, мовна вікторина, створення асоціативних кіл, тощо. Студенти, в незвичній формі, мали можливість активізувати та продемонструвати свої мовні знання та навички, висловити думки, поділитися досвідом, весело провести час.
Викладач німецької мови Митро М.В. провела позаурочний захід, присвячений року німецької мови в Україні. Студенти І курсу спеціальності «Виробництво харчової продукції» мали можливість дізнатися багато цікавого про німецьку мову та культуру, презентували німецькомовні країни та здійснили віртуальну екскурсію по визначним місцям. Другим етапом заняття був конкурс між командами, в якому студенти продемонстрували хороший рівень мовних знань та своє прагнення до подальшого вивчення німецької мови. Захід сприяв поглибленню мотивації щодо вивчення німецької мови та розширенню соціокультурної компетенції студентів.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*