Студенти УТЕК побували на оленячій фермі

Закінчилось літо… Почалась шкільна пора… Учні заклопотані в школі, студенти- в коледжах, університетах. Так і ми, всі другокурсники Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ почали своє навчання зі вступу до фаху. У кожної групи була своя викладачка фахового предмету. В нас, студентів ІІ-ГО, була Медяник Алла Михайлівна, яка в доступній формі пояснила всі тонкощі нашої спеціальності «Готельне обслуговування». Для кращого засвоєння матеріалу для нас була організована туристична поїздка маршрутом Ужгород-Хуст, до якої долучилась паралельна група ІІ курсу по спеціальності «Туристичне обслуговування».
У Хусті ми відвідали такі заклади: «Фабрику фетрових головних уборів», «Сироварню», «Оленячу ферму». Найцікавішим місцем, як на мене, була оленяча ферма. Єдина, не тільки на Закарпатті, а й в Україні, вона розташована недалеко від районного центру (м. Хуст), а саме між селами Іза та Липча. Ферма заснована в 1987 році, а перших мешканців сюди завезли з Калінінградської області. В 2003 році, оленяча ферма отримала своє друге життя. Її викупив приватний підприємець, який використовує ферму з метою добування пантів (це м’які відростки, що залишаються після зрізання пантів).
Зайшовши на територію ферми, за парканом нас радо зустрів маленький олень, якому всі зраділи. Пройшовши далі з’явився ще один красень, але вже не за парканом, а всередині на території ферми. Побачивши його, всі ринулися до нього. Також нас зустрів господар, пан Михайло, який провів невеличку екскурсію і розповів, що зараз на фермі близько 200 «підопічних», у розпорядженні яких – десятки гектарів території. Кожні пару місяців оленям відтинають ріжки. Власне тому більшість із них можуть похизуватись тільки невеличкими «пеньками».
Крім оленів, на фермі є стадо овець. Великою радістю для нас було те, що нам дозволили погодувати мешканців ферми. Всі студенти і викладачі захопливо годували їх кормом, який дали при вході. Довго ми блукали фермою і годували цих бешкетників, до поки не вийшов наш час. Потім всі дружно попрямували до автобуса і з неймовірними враженнями, на цій прекрастій ноті, завершили нашу подорож.
Ми дуже вдячні викладачам фахового предмету Медяник Аллі Михайлівній та Бабич Лесі Степанівній за організацію та проведення подорожі. Все було надзвичайно цікаво та пізнавально.

Риган Діана,
студентка ІІ ГО курсу УТЕК КНТЕУ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*