Студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ відсвяткували 150-річчя Михайла Грушевського

19 вересня 2016 року в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва була проведено виховну годину з студентами ІІ курсу спеціальності «Готельне обслуговування» Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ присвячену 150-річчю найвидатнішого українського історика, державного діяча Михайла Грушевського.
Студенти дізналися про особисте життя Михайла Сергійовича, про його дружину та трагічну долю доньки Катерини, яка стала жертвою репресивної машини радянської влади. Прозвучала інформація про діяльність Грушевського у Львові в той час, коли він очолював Наукове товариство ім. Шевченка. Надзвичайно цікаво було дізнатися про написання фундаментальної праці з історії України «Історія України-Руси».
Молоді люди мали можливість переглянути та обговорити фільм «Галицька весна української ідеї» Тараса Каляндрука. В фільмі особлива увага приділяється львівському періоду життя Михайла Сергійовича. В ході обговорення поставали такі питання: яка роль М. Грушевського в формуванні національної ідеї українців, як вплинуло його проживання у Львові на становлення його як патріота?
Навчально-виховний захід допоміг розшити світогляд студентської молоді та сприяв вихованню патріотичних почуттів.
Особливу подяку у підготовці та проведені заходу виражаємо Бомбушкар Галині Василівні, завідуючій відділом обслуговування юнацтва.

Пичкар Христина,
студентка ІІ ГО курсу УТЕК КНТЕУ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*