Студенти УТЕК КНТЕУ організували і провели доброчинну акцію «Допоможи сироті»

Jpeg

У березні 2016 року студенти УТЕК КНТЕУ організували та провели доброчинну акцію «Допоможи сироті» для Мукачівського дитячого будинку-інтернату, вихованцями якого є дівчата з обмеженими можливостями.

 В соціальних мережах розмістили оголошення про збір необхідних речей. За місяць було зібрано чимало вживаного та нового одягу, декілька пар взуття. Студенти одяг випрали, посортували, склали в 10 великих пакетів. До акції долучився педагогічний колектив коледжу – викладачі за власні кошти купили солодощі та фрукти.
19 березня студенти відвідали інтернат та передали речі дирекції. Керівник закладу Маркулін Василь Юрійович розповів про складнощі їхнього життя та специфіку інтернату. Тут проживає 97 вихованок від 6 до 35 років з обмеженими можливостями. Для покращення їхнього стану та для подальшої соціалізації дівчат навчають як доглядати за собою та допомагають опанувати ази найпростіших професій. У власності інтернату є декілька гектарів орної землі та ферма. Овочами та фруктами заклад забезпечує себе повністю, а молоком – на 50%. Вихованки шиють, вишивають, майструють з паперу, бісеру, ниток тощо. Студенти мали змогу побачити інтернатівські спальні, душові, спортзал, класні кімнати, комору, в якій зберігається їхня консервація. Студенти поспілкувалися з вихованками закладу та пригостили їх солодощами та фруктами. Візит до закладу залишив глибокий емоційний слід.
Ініціатори акції – студенти групи І ГО. До них долучилися студентки з І ТМС «Б».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*