Учасники обласної олімпіади з української мови не тільки проявили свої знання, а і пройшли майстер-клас

18 лютого на базі Коледжу мистецтв імені Адальберта Ерделі Закарпатського художнього інституту проведено ІІ етап V Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови серед студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.  Ужгородський торговельно-економічний коледж КНТЕУ представляла студентка ІІ курсу спеціальності «Бухгалтерський облік» Вакула Віталія. Студентку готувала і супроводжувала викладач української мови та літератури Грицищук Тетяна Петрівна.

Відкрив олімпіаду ректор ЗХІ Іван Небесник. Урочисте відкриття відбулося під Гімн України. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів АТО. Цікавим та пізнавальним був документальний фільм про Коледж мистецтв та його розвитку, який створили працівники Закарпатської обласної держтелерадіокомпанії «Тиса».

Поки студенти виконували тестові завдання і писали творчу роботу, голова обласного методоб’єднання викладачів української мови та літератури ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Любов Михайлівна Долинська розповіла педагогам про інноваційні методи викладання, викладачі у свою чергу поділилися досвідом роботи.

Під час екскурсії закладом учасники олімпіади та викладачі, які їх супроводжували, побачили, як творять, малюють, ліплять студенти коледжу. А ще учасники олімпіади пройшли майстер-клас, на якому навчилися виготовляти прикраси з глини. До прикладу, Віталія Вакула встигла зробити аж три вироби.
   Члени журі олімпіади підвели підсумки.
   – Всі учасники показали високий рівень знань з української мови, – сказала Любов Долинська.

Перше місце отримала Ярина Пащук, студентка природничо-гуманітарного коледжу УжНУ. Вона і представлятиме наш край на всеукраїнському рівні.
   Віталія Вакула нагороджена Дипломом.

Тетяна Грицищук, фото автора.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*