Колочава інтенсив –тур з елементами «community soft skills»

Здобувачі освіти ОПП «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» прийняли участь в рамках проєкту внутрішньої академічної мобільності в інтенсив-турі з метою підвищення національної спрямованості виховання молоді, дослідження сучасного контексту туристичного села Колочава, розвитку «community soft skills».

Студенти відвідали музей – скансен «Старе село», храм Благовіщення (17ст.) та ін. туристичні об’єкти національного значення в с. Колочава, яке є взірцем організації туристичної інфраструктури в сільській місцевості на Закарпатті. Вдалим поєднанням в інтенсив-турі була організація стажування студентів для розвитку соціальних комунікаційних навичок зі словацької мови (викладач Р.І.Ігнатко), вивчення походження закарпатських слів (фраз) було особливо цікавим для студентів-переселенців зі сходу України (викладач В.М. Канчі). Корисним досвідом для студентів стала дегустація благородних сирів в поєднанні з елементами енології на базі сільської садиби “Став” під керівництвом доц. А.М. Домище-Медяник.

Таким чином, студенти отримали навички неформального професійного навчання, а викладачі – досвід організації мовного нетворкінгу на лоні природи, як елементу інформальної освіти.

Підготувала доц. Алла Домище-Медяник

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*