Гастро саміт “Словацька перлина 2023”

29 червня 2023р. в рамках Гастро саміту “Словацька перлина 2023” відбулась Міжнародна  науково-практична конференція присвячена темі “Безпека харчової продукції, HACCP, євроінтеграція” ідеєю заходів було поєднання теоретичного й практичного досвіду і навичок молодих кухарів-юніорів, викладачів та професіоналів-кухарів.

Саміт був організований Академією професійного навчання “Меркур” в співпраці з ВУЗами України, Словаччини та Грузії. Офіційними гостями заходу стали: п. Марек Шафін, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні, п. Едуард Бураш, радник Прем`єр-міністра з питань транскордонного співробітництва, а також представники професорського-викладацького складу з Державного торговельно-економічного університету (Київ), Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ (Ужгород), Ужгородського торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ (Ужгород), Університету Нобеля (Дніпро), Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ (Чернівці), Кутаїського державного університету імені А. Церетелі (м. Кутаїсі, Грузія), Технічного університету (м. Кошіце, Словаччина). В роботі конференції були обговорені актуальні теми, використання досвіду Словаччини в застосуванні системи HACCP в діяльності ресторанного бізнесу (проф. П.Турек) та ін.

Студенти технологічного відділення коледжу мали можливість здобути новий досвід та отримати конструктивні поради від справжніх професіоналів кулінарної справи із Словацького союзу кухарів та кондитерів, а також приготувати українсько-словацькі страви з м’яса та птиці. В ході приготування страв шеф-кухарі спостерігали за технікою роботи студентів, використання різних способів приготування, складністю, оригінальністю, поєднання інгредієнтів та творчий підхід до оформлення і презентації страв. Усі запрошені гості високо оцінили презентацію та смакові характеристики страв всіх учасників гастро саміту.

Всі учасники отримали гарні враження та цікавий професійний досвід, підтримку та промоушен від словацького медіа, а також іменні сертифікати від організаторів заходу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*