Навчально-пізнавальна екскурсія до Ужгородського сервісного центру ГУ Пенсійного фонду України в Закарпатській області

Здобувачі освіти Ужгородського торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ разом із викладачем фінансово-економічних дисциплін, головою циклової комісії Валерією Смочко вже традиційно відвідали з навчально-пізнавальною екскурсією відділ обслуговування громадян № 8 (Ужгородський сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області

Зі специфікою роботи пенсійників, студентів спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» ознайомила керівниця сервісного центру Любов Гимба.

Зокрема, фахівець Фонду:

  • поінформував про спектр послуг, що надаються органами Пенсійного фонду України;
  • звернула увагу на електронну систему управління чергою у сервісному центрі, яка дозволяє зробити процес прийому громадян більш прозорим і зручним;
  • ознайомила з функціональними можливостями вебпорталу Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/, які значно розширюють дистанційний доступ громадян до послуг.

Більш детально Любов Гимба розповіла про переваги легальної зайнятості та негативні наслідки заробітної плати «в конвертах». Також роз’яснили, що таке страховий стаж та поінформувала про зростання вимог до його тривалості для виходу на пенсію. Наголосила, що молодим людям необхідно вже зараз турбуватися про своє майбутнє, адже згідно з законодавством тривалість страхового стажу для виходу на пенсію протягом наступних років збільшуватиметься і в 2028 році становитиме 35 років.

Студенти фахового коледжу також мали змогу отримати відповіді на запитання, які в них виникали під час зустрічі, в тому числі і щодо можливості працевлаштування в органах Пенсійного фонду.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*