Подорож, що надихає!

Гарною традицією вже стали подорожі здобувачів освіти та викладачів ВСП “УТЕФК ДТЕУ” куточками нашого краю.

Цими вихідними здобувачі освіти відділення обліку та фінансів подались у мандри.
Екскурсійна група відвідала селиську сироварню, що на Хустщині, у селі Нижнє Селищє. Екскурсантів зустріла пані Ірина, яка провела чудову екскурсію і розповіла про соціально-економічний проєкт, що зберігає дрібне сільське господарство у гірській місцевості, а також про крафтові сири та бринзу.

Після проведеної екскурсії, пані Ірина запросила всіх до дегустаційного залу, де ми спробували всі види крафтових сирів, попили гарячого чаю та мали можливість придбати сир на власний смак.

Далі наша група продовжила подорож по Хустщині в село Іза “Оленяча ферма”.
Нам було цікаво дізнатись звідки в Україні взялись плямисті красені? На це питання нам дав відповідь пан Василь, який провів екскурсію та розповів, що історія заснування оленячої ферми датується 1980-ми роками й бере свій початок з далеких земель Приморського краю-території, що є історичною батьківщиною плямистих оленів. Завезли струнких красенів до Закарпаття, а точніше в селище Іза, у спеціально облаштованому фургоні, тоді їх нараховувалось близько 30. На сьогоднішній день нараховується за дві сотні рогатих. Завозили їх з метою отримання лікарського препарату — пантокрин, активна речовина цих ліків видобувається з ріг парнокопитних.

Родзинкою відпочинку був надзвичайно смачний обід на галявині біля лісу.
Екскурсанти отримали масу позитивних емоцій, підзарядилися чистим гірським повітрям та енергією.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*