В Ужгородському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ студенти проходили своєрідний вид практики «Технології «Вступ до спеціальності»»

В Ужгородському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ студенти спеціальностей: 5.03050801 «Фінанси і кредит» та 5.03050802 «Оціночна діяльність» проходили своєрідний вид практики «Технології «Вступ до спеціальності»» з 01.09.14 по 05.09.14 р.
Вступ до спеціальності проводився під керівництвом заступника директора з навчально-виробничої роботи Данко Г.М. та викладачів: Смочко В.Ю. – голова циклової комісії фінансово-економічних дисциплін; Слабак Т.І. та Станчак Л.М.
Мета – ознайомлення студентів з особливостями майбутньої професії.
Студенти ознайомились з історією, традиціями, та організацією навчального і виховного процесу в УТЕК КНТЕУ. А також їх ознайомили з системою Вищої освіти в Україні у контексті Болонського процесу.
Переглянувши фільм «Як розмножуються гроші» майбутні фінансисти задумались над таким питанням – куди вкладати гроші? Чи в банк для одержання депозитів, або в підприємницьку діяльність чи в інтелектуальну власність?
04 вересня 2014 р. проводилась екскурсія студентів спеціальності: 5.03050801 «Фінанси і кредит» в Головне Управління Державної Казначейської служби України у Закарпатській області.
На початку екскурсії виступив начальник ГУДКСУ в Закарпатській області – Шоля Іван Петрович. Він розповів про основні напрями діяльності Казначейства. Студенти ознайомилися із роботою структурних підрозділів установи. Керівники та спеціалісти Головного управління цікаво та детально розповідали чим займається підрозділ, його місце та роль у системі органів державної влади області, про своїх колег, висококваліфікованих фахівців, якими пишається Головне управління Казначейства та багато яких, до речі, є випускниками нашого навчального закладу. Одержали студенти також інформацію про професійні періодичні видання, якими користуються працівники казначейської служби, особливу увагу було приділено Всеукраїнському науково-практичному журналу «Казна України».
Одночасно в цей день у студентів спеціальності 5.03050802 «Оціночна діяльність», з викладачем Станчак Л.М., проводилась екскурсія у приватну агенцію, яка займається оцінюванням майна – СПД Грибовський Й.Й. Провідний спеціаліст агенції – оцінювач Гангур В.М. лаконічно висвітлив інформацію щодо їхньої майбутньої професії, а також провів наглядну практичну оцінку наземного транспортного засобу – легкового автомобіля. Наші студенти мали можливість оцінити технічний стан даного автомобіля, визначити його марку, рік випуску та здійснити оцінку ринкової вартості на конкретну дату.
Студенти для оцінювання знань підготували різноманітні приказки, прислів’я, кросворди, презентації та анекдоти про фінанси, гроші та кредит. А також основним завданням було написання звіту про екскурсію.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*