“Сходження на г. Говерла”!!!

?????????????

20 травня 2015 року студенти УТЕК КНТЕУ підкорили найвищу вершину України! г.Говерла (2061м.) – в перекладі з угорської мови – Сніжна гора, належить до Чорногірського хребта в Карпатах.

Неймовірно, але попри прогнози грози на цей день, виявилося сонячно і зворушливо гарно! Довжина маршруту складала 10,5 км., по вертикалі підйом 1150м із СТБ “Заросляк”, Івано-Франківська область. Захоплює велич Чорногірського хребта, мудрий ліс, бурхлива р.Прут… На щастя сонячна погода на вершині дала можливість побачити з вершини Говерли на півночі м.Коломию, м.Снятин, з півдня румунське м.Сігет-Мармацій, із заходу г.Петрос, із пд.-сх. г.Піп Іван, г.Туркул, г.Брескул, г.Пожижевська.
На вершині г. Говерли знаходиться хрест освячений усіма церквами України, герб і прапор, що мають статус памятки державного значнення.
Велич і краса Говерли, а також навколишньої природи вражає! Є велике бажання побувати тут знову й відвідати сусідні менш високі, але не менш гарні гори, побувати на озері Несамовитовому, на водоспаді Гук Женецький.
Слава Україні! Слава нашим Карпатам і слава Говерлі!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*