Студенти Ужгородського торгівельно-економічного коледжу відвідали Хустську фабрику фетрових головних уборів «Хуст-Фільц»

6 вересня 2016 року студенти ІІ курсу, спеціальностей «Готельне обслуговування» та «Туристичне обслуговування», Ужгородського торговельно- економічного коледжу КНТЕУ в рамках навчальної практики«Вступ до фаху» здійснили навчально-пізнавальну екскурсію на Хустську фабрику фетрових головних уборів «Хуст-Фільц» під керівництвом викладачів Алли Михайлівни Медяник та Лесі Степанівни Бабич.
Цікавим є те, що історія фабрики починається ще в далекому 1947 р., коли вона була лише невеликою майстернею. Сучасного свого вигляду підприємство набуло в 1984р. Сьогодні Хустська фабрика з виготовлення фетрових головних уборів є найбільшою в Європі. На фабриці існує своєрідний музей головних уборів. Тут можна побачити старі капелюхи часів Другої світової війни, головні убори священників, іудейську ярмулку, міні-капелюшки аристократів тощо. Раніше фабрика вела торгівлю з Росією, але в зв’язку з останніми подіями на Сході та в Криму ці зв’язки розірвано. Сьогодні продукція підприємства продається в Австрії, Угорщині, Німеччині, Чехії, Білорусії тощо. Асортимент капелюхів нараховує 350 видів. Продукцію, що виготовляють на фабриці, можна відразу придбати. Студентам дозволили приміряти ковбойські, дизайнерські, мисливські, військові головні убори. І, звісно, що молоді люди з радістю зробили селфі.
Екскурсія мала велике пізнавальне значення та сприяла розширенню світогляду студентської молоді.

Христина Пичкар,
Студентка ІІ ГО курсу УТЕК КНТЕУ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*