27 вересня 2016 року в Ужгородському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня туризму. Серед студентів спеціальності «Готельне обслуговування» та «Туристичне обслуговування» пройшов конкурс професійної майстерності та змагання між групами «Тематична сервіровка столів».
На сцені змагалися між собою команди дівчат та хлопців. Конкурсанти мали завдання презентувати свої команди, обрати гасло, емблему. Студентська молодь проявила неабияку винахідливість і артистизм. Команда дівчат назвала себе «Королеви», хлопці – «Соколята».
Одним з конкурсів була інтелектуальна розминка. Учасники команд мали продемонструвати знання цікавих фактів про наш край: найглибші печери, найвищі вершини, цікаві туристичні об’єкти краю, особливості місцевої культури тощо.
Конкурс «Вирушаємо в подорож» продемонстрував уміння наших студентів підбирати речі, необхідні як для екстремального відпочинку в горах так і для комфортного відпочинку в дорогому готелі на морі.
Найкреативнішим та найнасиченішим був конкурс домашнього завдання «Сервіс навпаки». Студенти з гумором підійшли до виконання цього завдання. Команда дівчат проілюструвала візит інспектора в дешеву «забігайлівку», а хлопці показали смішні випадки з життя українських готелів. Завданням студентів було показати як робити не треба.
В конкурсах більше балів набрала команда дівчат, яка підкорила глядачів та журі акторською майстерністю та влучністю висловлювань. Проте перемогла дружба і обидві команди були нагороджені солодкими призами.
Того ж дня, під час конкурсу професійної майстерності, навчальні групи спеціальностей «Готельне обслуговування», «Туристичне обслуговування» УТЕК КНТЕУ та представники двох груп УТЕІ КНТЕУ змагалися в тематичній сервіровці столів. Були представлені столи сервіровки з такою тематикою: «Різдвяна вечеря», «День святого Валентина», «День незалежності», «Стіл воїна АТО», «Сніданок туриста», «Оktoberfest», «Babyshower», «Перше побачення», «Чайна церемонія», «День незалежності України», «Морський круїз». Журі оцінювало відповідність елементів сервування та декору обраній темі, правильність розташування посуду та приборів, креативність та творчий підхід.
Віталія Канчі, голова циклової комісії
готельно-туристичних дисциплін
Leave a Reply