Екскурсія до готелю «Мала штація» і кафе «Під замком»

30.03.2017 року студенти ІІ курсу спеціальності «Готельне обслуговування» УТЕК КНТЕУ разом з викладачем Л.М.Пинзеник здійснили пізнавальну екскурсію до готелю «Мала штація» і кафе «Під замком».


Кафе-музей «Під замком» – саме таку назву придумав для свого закладу власник Юрій Руснак, бо заклад розташований під Ужгородським замком. Музей, тому що там є безліч всіляких старовинних речей домашнього вжитку. Це старі друкарські машинки, телефон, старий кінопроектор, апарат для зберігання кавових зерен. Представлений великий асортимент м’ясорубок, тарілок, горщиків, якими користувались наші предки. Не можу не сказати про стареньке фортепіано, яке доповнює інтер’єр зали. На ньому наша викладач Пинзеник Людмила Миколаївна зіграла для нас 2 мелодії, однією з яких був гімн України. Ми, як свідомі діти своєї країни, підтримали її виконання співом. Це було неймовірно. Також власник розповів про історію цього кафе. Тут проводяться різнопланові вечори: виставки картин, презентації книг, збираються художники. Юрій Руснак настільки відданий своїй справі, що сам готує, прибирає, відчиняє і після останнього клієнта зачиняє кафе-клуб. Було приємно почути від Юрія настанови нам як майбутнім фахівцям ресторанного бізнесу. Він поділився своїми секретами досягнення успіху в роботі. Сказав, що у кафе «Під замком» приходять не тільки аби смачно поїсти і випити чашку кави, а й для того, щоб у спокійній атмосфері відвідувач зміг забути про повсякденну суєту і насолодитися приємним відпочинком, ведучи бесіду з власником на будь-яку тему.
Готель «Мала штація» – будинок зі своєю історією. В готелі є 3 номери на 6-8 місць, санвузол, телевізор, гаряча і холодна вода, Wi-Fi тощо. Одним словом, всі зручності для проживання. Власник власноруч облаштував інтер’єр різними старовинними речами. Наприклад, умивальник у ванній кімнаті виготовлений зі старої швейної машинки. Це щось неймовірне! Незвичайний душ виготовлений з тазика… Юрій Руснак (власник не тільки кафе «Під замком», але й цього готелю) створив власний винний погріб, у якому є 6 тонн вина. У погребі будь-якої пори року одна і та сама температура – +10˚С. Для того щоб відкрити перед людьми загадковий підземний світ, Юрій зберіг і привів до ладу підвали. «Є замуровані підвали й такі, що ведуть в тупик», – повідомляє і проводить екскурсію підвалом власник. Ми, студенти, які вперше побачили такі загадкові, просякнуті духом старовини заклади, під час екскурсії були дуже вражені. Адже так важливо зберегти всі тонкощі нашої старовинної історії. Ці речі, якими обладнані кафе і готель дозволяють назавжди пам’ятати своїх пращурів.
Юрій Руснак провів не просто чудову екскурсію, але надихнув студентів на старанне навчання при опануванні своєю професією. Дякуємо таким людям, які намагаються зберегти історію нашої країни та показують приклад, як нам ставати кращими.

Діана Риган,
студентка ІІ курсу спеціальності
«Готельне обслуговування»

УТЕК КНТЕУ

wtacia 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*