Поїздка до Кракова

30 листопада студенти відділення туризму та готельно-ресторанної справи відвідали одне з найкрасивіших міст Європи – Краків. 

Свою подорож студенти почали з відвідування замку Вавель, який починає свою історію з кінця ХІ століття. Крім прогулянки територією замку, студенти побували в Королівських палатах (до речі, у листопаді вхід туди був безкоштовним), Соборі святих Станіслава і Вацлава, в якому коронували польських королів. В ньому є усипальниця, де поховані видатні польські політичні діячі. Цікавим екскурсійним об’єктом Вавельського замку є Печера дракона, якого, за однією з легенд, вбив засновник Кракова князь Крак. Скульптура дракона знаходиться біля стін замку і кожні 5 хвилин з його рота виривається полум’я.
В другій половині дня студенти відвідали Різдвяний ярмарок, який на думку експертів входить до п’ятірки найкращих в Європі. Вони мали змогу відчути атмосферу Різдвяного свята. На ярмарку можна скуштувати різноманітні страви польської кухні, купити сувеніри, одяг, предмети побуту, послухати виступи артистів. І на завершення поїздки – чудова прогулянка вечірнім різдвяним Краковом. Таке враження, що потрапив у казку, адже європейські міста перед Різдвом особливо гарні.
З Кракова ми повернулись із великою кількістю фотографій та вражень.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*