Відзначення Дня пам’яті та примирення

Друга світова війна стала однією з найбільших трагедій ХХ століття. У війні взяли участь 80% людства, бойові дії велися у 2/3 існуючих на той момент держав.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Щороку, 8 та 9 травня, Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Ці дні присвячені пам’яті тих, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старим – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців.
Колектив Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ та студенти долучаються до вшануванні пам’яті усіх загиблих у роки Другої світової війни. День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не свято, а є нагадуванням та застереженням, є заповітом нинішньому та прийдешньому поколінням не повторювати. Наша пам’ять про колосальні жертви, про мільйони життів, які обірвались, про тих, хто не повернувся додому, про скалічені долі, про тисячі зруйнованих міст та випалених сіл, має стати застереженням від жахливої катастрофи. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир.
Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, бо, як і 75 років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності. Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*