Студенти коледжу долучилися до відзначення Дня Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає  День Гідності та Свободи. В цей день країна згадує важливі, доленосні події історії України початку ХХІ століття – Помаранчеву революцію та Революцію Гідності, а також вшановує патріотизм та мужність всіх тих, хто став на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

В рамках відзначення Дня Гідності та Свободи студенти ВСП “Ужгородського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ” долучились до конкурсу малюнків на тему «Вільні творять майбутнє!». З студентами І курсу  проведено онлайн бесіду «Майдан: революція цінностей», під час якої була можливість обговорити причини початку Революції Гідності, основні прояви авторитаризму та зневаги до прав  людини, свавілля правоохоронних органів, що спонукало населення чинити опір, перебіг головних революційних подій, а також згадати найтрагічніші сторінки протистояння на Майдані, які вартували життя 106 українцям.

Метою бесіди було утвердження ідеалів демократії та свободи, збереження та донесення об’єктивної інформації про доленосні події історії України, розуміння важливості того шляху, який Україна обрала у листопаді 2013 року, і який досі не завершений. З вини російського агресора на сьогодні також втрачено тисячі українців, які загинули обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність України. Тому, 21 листопада ми також вшановуємо пам’ять всіх загиблих під час Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні та захисників України, які полягли в російсько-українській війні, що стала продовження боротьби нашої країни за демократичні цінності та свій європейський вибір.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*