Стрітення в Ужгородському Скансені!

15 лютого в Україні святкують Стрітення Господнє – велике християнське свято, яке є одним із дванадцяти найбільших, після Великодніх. В цей день студенти навчальних груп II Т, III Т та II ГРС разом з викладачами Пинзеник Л.М. та Канчі В.М. відвідали Закарпатський музей народної архітектури та побуту. Екскусія розпочалася в дерев’яній церкві св. Архангела Михаїла, де екскурсовод Елла Андріївна розповіла про історію свята Стрітення Господнього. Цікавою для студентів була розповідь про оздоблення церкви, особливе враження справив 4-ярусний іконостас, змонтований з ікон XVII–XVIII ст., які є цінним зразком народного живопису.

Також студенти мали можливість ознайомитися зі зразками житла і садиб закарпатців. В одному з них, екскурсовод Тетяна Яківна розповіла студентам про освячення церковних свічок, прикмети на Стрітення, народні традиції та вірування наших пращурів. Студенти дізналися що можна, а чого не варто робити в цей день.

Щиро дякуємо працівникам відділу науково-освітньої роботи Закарпатського народного музею архітектури та побуту Чанцевій Е.А., Сологуб-Коцан Т.Я. та Бесараб Я. за запрошення, цікаве дійство та позитивні емоції!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*