207 років від дня народження Т. Шевченка

9 березня 2021 року виповнилося 207 років від дня народження Великого Кобзаря, генія українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Залежно від епохи його образ набував різних рис: це і бунтівник, і борець за долю трудового народу, і пророк, рядки з творів якого актуальні і донині.

Минають роки, століття, а гострота Шевченкового слова живе. Його творчість – це святиня, якою дорожить і гордиться кожен із нас. І в ці сонячні весняні дні ми вшановуємо пам’ять Тараса, вкотре намагаємося по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне і себе в ньому.

До вивчення творчості велетня українського народу та святкування його річниці долучилися студенти ВСП «Ужгородський торговельно- економічний фаховий коледж Київського національного торговельно-економічного університету» та викладачі-філологи Сливканич Л.І. та Сивоус М.Д. З особливим піднесенням студенти ( І ХТ «Б», І ГРС та І ПТБД «А» ) на заняттях декламували вірші та уривки з творів Кобзаря: «Розрита могила», «І мертвим, і живим, і ненародженим…», «Сон» та інші. Середич Марія ( І ПТБД «А») та Феннич Ніколетта ( І ГРС ) підготували презентації на тему: «Тарас Шевченко» (презентація за посиланням).

Ліна Костенко писала: «Ще не були епохи для поетів, але були поети для епох!» Ці слова правдиво засвідчують велич Т. Шевченка – Поета, Художника й Пророка, який, простуючи крізь століття в сьогодення, начебто стає сучасником і співучасником наших патріотичних діянь.

Декламування поезії Т. Г. Шевченка студентами ВСП “УТЕФК КНТЕУ”:

Заповіт

Думи мої, думи мої

Лілея

Село! І серце одпочине

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*