“Навчайся! Накопичуй! Заробляй!”

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна міжнародна інформаційна кампанія, що включає заходи на фінансову тематику для дітей та молоді. Це тиждень, коли у різних країнах світу проходить безліч заходів, уроків, лекцій, воркшопів, майстер-класів, змагань і конкурсів задля підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

Мета Global Money Week:

 – Надихнути молоде покоління дізнатися більше про гроші, заощадження, як заробляти та вести бізнес.

– Звернути увагу громадськості на важливість фінансової освіти і фінансової грамотності.

– Інформувати дітей і молодь про ефективне управління особистими фінансами. 

Уперше у світі заходи Global Money Week проведені у 2012 році. Відтоді учасниками руху з фінансової просвіти стали понад 40 мільйонів осіб з більш ніж 170 країн.

Із 2020 року організатором Global Money Week на глобальному рівні є Міжнародна мережа фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD/INFE). Національний банк України – член OECD/INFE та офіційний координатор програми в Україні.GMB4__копія.jpg
 GMB7__копія.jpg       За ініціативи Національного банку України проводиться цикл Просвітницьких заходів щодо питань фінансової обізнаності населення України. До участі в заходах були запрошені здобувачі вищої та фахової передвищої освіти. Заходи проводилися для студентів з 22 по 28 березня.

“Навчайся! Накопичуй! Заробляй!” – цьогорічне гасло Всесвітньої ініціативи GlobalMoneyWeek, аби надихнути учнів дізнатися більше про гроші і не тільки, за допомогою веселих та інтерактивних завдань.

GMB15.jpg

“Бережіть себе, бережіть свої гроші!” – це офіційна тема Global Money Week у 2021 році. Вона наголошує на важливості збереження здоров’я та фінансової стійкості населення в умовах сьогодення.

GMB9.jpg
GMB6__копія.jpg

Студенти 2 та 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», прийняли участь у черговому заході НБУ, проведеному в рамках GMW 2021. Формат заходу передбачав участь у вікторинах, конкурсах, флешмобах, вебінарах. Студенти стали учасниками цікавої та пізнавальної екскурсії будівлею НБУ та відвідали Музей грошей, мали можливість брати участь у Kahoot! Вечірках.

24 березня студенти взяли участь у вебінарі “Як та коли виник Національний банк України?”. Учасники заходу познайомилися з історією становлення та розвитку банківської справи в Україні, дізналися, як виник центральний банк та з’явилась гривня, де виготовляють українські гроші.

На вебінарі «Лайфхаки з платіжної безпеки» студенти дізналися, як не потрапити на гачок шахраїв, навчилися безпечно купувати онлайн, розпізнавати види та сценарії платіжного шахрайства.

 Завдяки фахівцям-банкірам стало зрозумілим, що не сформувавши свого ставлення до грошей, не можна мати успішне фінансове життя.

22, 23, 24 березня студенти мали можливість приєднатися до інтелектуальних ігор на фінансову тематику на ігровій платформі Kahoot! Вечірки.Тематика ігор: “Розсудливий покупець”, “Фінансовий супермаркет”, “Великий гаманець”, “Мій перший бюджет”, “Ярмарок”.Вебінари та Kahoot! вечірки проводилися у Zoom. 
GMB21.jpg 

Приєднуйтеся до нашої команди!

Голова циклової комісії фінансово-облікових дисциплін Смочко В. Ю.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*