«Чорнобиль. Точка неповернення»: студенти коледжу обговорили одну з найбільших техногенних катастроф в історії людства

26 квітня виповнюється 35 років від аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Під час експерименту на 4-му реакторі сталися два вибухи, за числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу. Аварія на ЧАЕС стала найбільшою в історії ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками та впливом на довкілля.

В рамках відзначення річниці та вшанування пам’яті тих, хто загинув в результаті аварії, для студентів І та ІІ курсів ВСП «Ужгородського фахового торговельно-економічного коледжу» проведено тематичний захід «Чорнобиль. Точка неповернення.» Попович Вероніка, Волос Альона, Кость Світлана та Іванюк Ганна виступили з доповідями та презентаціями, в яких висвітлили питання будівництва Чорнобильської АЕС, катастрофи, що сталась 26 квітня, ліквідації наслідків, евакуації та впливу на людину і навколишнє середовище, а також обговорили основні версії причин аварії.

Студенти переглянули відеоролик «Книга-мандрівка. Україна. Чорнобиль» та дискутували про актуальність висвітлення трагедії на Чорнобильській АЕС в сучасній літературі та кінематографі. Також відбулося обговорення альтернативних версій розвитку історії та впливу катастрофи на долю України і світу («Нова інтерпретація»). Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня. Історики ж наголошують на політичній відповідальності комуністичного режиму, який заради ідеологічних інтересів, поставив під загрозу життя і здоров’я мільйонів громадян. Минуть віки, а подія, що сталася в Чорнобилі 26 квітня 1986 року, залишатиметься не лише предметом гострих дискусій, об’єктом досліджень науковців, екологів, політиків, але й довготривалим і сумним пам’ятником страшних людських помилок.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*