«Сила нескорених»: в коледжі відбулися заходи до Дня захисників та захисниць України

14 жовтня Україна відзначає День захисників і захисниць, згадуючи всіх, хто в різні часи обороняв та боронить нині наш суверенітет і територіальну цілісність. Цей день символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії.

Цього дня в Україні відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також річниця створення УПА. Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних сил України, які сьогодні відстоюють суверенітет України у війні з російським агресором.

В рамках святкування Дня захисників та захисниць України для студентів ІІ курсу ВСП «УТЕФК КНТЕУ» проведено лекцію-дискусію «Сила нескорених», в ході якої відбулось ознайомлення з історією розвитку українського війська, обговорення військових традицій, що збереглись і продовжуються, особливо з початком сучасної російсько-української війни. Адже це цілий героїчний літопис, який відзначений звитягою та хоробрістю, від воїнів-русичів та козаків до вояків УПА і українських «кіборгів».

Студенти подискутували про головні віхи історії українського воїнства, відзначили велику доблесть і відвагу сучасних захисників та захисниць у боротьбі за свободу та незалежність.

Студентське самоврядування також долучилось до відзначення Дня захисників і захисниць України покладанням квітів до меморіалу захисників в Ужгороді та вшануванням пам’яті всіх полеглих в боротьбі за українську державність і територіальну цілісність.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*