Година історії: «Чорнобиль. Трагедія. Подвиг»

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Адже саме у цей день, у далекому 1986 році, Україна та весь світ побачили результат згуртованої праці величезної кількості людей – об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю.

Цей день – скорботне нагадування всьому людству про важку перемогу, про безцінний внесок всіх учасників ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття. Для студентів ІІ ОО проведено тематичну годину «Чорнобиль. Трагедія. Подвиг». На занятті згадували про причини та наслідки аварії, перших загиблих в цій трагедії, безмежну мужність багатьох тисяч пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

Студенти ІІ ХТ А в форматі онлайн бесіди обговорювали масштаби катастрофи, наслідки для України та світу, а також познайомились з освітнім онлайн-проєктом «Чорнобиль. Подорож», який дає можливість здійснити віртуальну подорож до Чорнобилю, розвіяти головні міфи аварії і дізнатись історії реальних свідків, ліквідаторів, які виявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*