День відкритих дверей

25 січня студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Облік і оподаткування» ВСП «УТЕФК КНТЕУ» відвідали з екскурсією Сервісний центр м.Ужгород Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області

Начальник відділу обслуговування громадян №8, Гимба Любов Михайлівна, провела екскурсію, ознайомила студентів з режимом роботи, електронною чергою, механізмом подачі документів на призначення пенсій, особливостями призначення пенсій при наявності трудового стажу в країнах ЄС. Керівник відмітила особливості виходу на пенсію у 2022 році. Цьогоріч на пенсію в 60 років зможуть вийти ті, в кого страховий стаж становить не менше 29 р., в 63 роки – ті, чий стаж від 19 до 29 років, а ті, хто має лише 15-19 років – у віці 65 років.

Любов Михайлівна зазначила, що сервісний центр обслуговує мешканців обласного центру й Ужгородського району (понад 42 тисячі пенсіонерів). На сьогодні створено 58 віддалених робочих місць Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. Начальник відділу розповіла про їх роботу, перелік послуг, які надають спеціалісти. Усі ці послуги можна отримати і на порталі електронних послуг ПФУ.

Під час зустрічі студенти мали змогу поспостерігати за роботою головних спеціалістів відділу обслуговування громадян та за функціонуванням електронної черги. Такі зустрічі дають можливість формувати у молоді розуміння відповідального ставлення до свого майбутнього та ознайомлюватися з реформами в пенсійній системі.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*