Небесній Сотні вдячні за свободу!

20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів в Києві під час Революції Гідності. Це – день жалоби, але він покликаний ушановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу.

В рамках вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні для студентів другого курсу проведено лекцію-бесіду «Вдячні за свободу!». В ході заняття згадували події Революції Гідності, переглянули відеоролики, присвячені найкривавішим сторінкам протистояння, зокрема уривок документально-музичного фільму «Україна. Майдан. Перезавантаження», відеороботи проекту #BABYLON13, фотовиставку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Студенти познайомились з історіями Героїв Небесної Сотні через відеопроект «Характери гідності», в якому представлені розповіді родичів та близьких тих, хто загинув у криваві лютневі дні 2014 року. Вони покликані нагадати всім нам якою є ціна свободи і відповідальність за її збереження.

Відділ бібліотеки ВСП «УТЕФК ДТЕУ» організував виставку періодичних видань «Пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні». Адже пам’ять про тих, хто загинув у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, є нашим безумовним обов’язком.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*