Європейський день мов у ВСП “УТЕФК ДТЕУ”

26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття. Європа багата мовами. Існує більше 200 європейських та інших світових мов, якими розмовляють громадяни походженням з інших континентів. Святкування Європейського Дня мов робить акцент на тому, що вивчення мови допоможе не тільки розширити свої горизонти і вільно спілкуватися з носіями, а й долучитися до культури цих народів. Встановлення такого дня символізує прагнення до вивчення іноземних мов протягом усього життя як допомогу в розширенні світогляду людини. Вшановувати й вітати в цей день можна всіх, хто своєю роботою допомагає нам знаходити для цього мотивацію і здійснювати сам процес цікавого навчання.

У межах відзначення « Європейського дня мов » вже традиційно у нашому закладі викладачі іноземних мов приєднуються до святкувань. Європейський день мов не просто нагадує про те, що існує багато мов, а й спонукає вивчати іноземні мови. Цікаво та інформаційно-насичено пройшов навчально-виховний захід до Дня європейських мов серед студентів 2 курсів спеціальностей ТМС та ТЛД, який провела викладач іноземних мов Павлюк І.І.

Одним з конкурсів, був конкурс на кращий проект ”Значення іноземної мови для майбутньої спеціальності”. Хрипко Юлія (2 ТЛД) захоплююче розповідала про  важливість і необхідність знань іноземної мови в логістиці. І це не дивно, адже саме в цій сфері високий рівень володіння англійською для логістів є суттєвою перевагою, оскільки більшість глобальних компаній обрала її в якості офіційної мови для досягнення бізнес-цілей, саме в цій сфері ефективна комунікація між співробітниками, партнерами та клієнтами грає найважливішу роль. Голінько Іван (ТМС ”В”) та Кордунова Тетяна (ТМС ”В”) креативно підійшли до висвітлення свого проекту щодо значення англійської мови для обраної професії. Презентовані проекти були різнопланові, інформативні, привернули увагу аудиторії змістом і формою подання.

Не обійшлося і без цікавих та захоплюючих конкурсів, вікторин, в яких студенти з великим захопленням розгадували шаради, головоломки,були кмітливими та дотепними,а також приймали активну участь у конкурсах(Вгадай європейську країну за національною символікою, мовою, стравою та ін.;команди визначали європейську столицю за сюжетами визначних місць). Атмосфера була емоційною, веселою та доброзичливою. Протягом заходу студенти розширили світогляд щодо спільної європейськоїспадщини та поглибили знання іноземної мови. Це був спосіб підтримки мовного різноманіття та розвитку викладання мов у світі.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*