«Війна і міф»: в коледжі відзначали День пам’яті та примирення

8 травня у світі вшановують пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Вдруге ми відзначаємо цей день в умовах повномасштабної війни, злочини, які вчиняє нинішній агресор, не менш страшні, ніж ті, які людство побачило в роки Другої світової. В цих умовах для українців вкрай важливо відійти від радянських інтерпретацій війни та продовжити втілювати європейський підхід в меморіалізації подій, героїв і жертв Другої світової.

Для студентів другого курсу, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» проведено лекцію-бесіду «Війна і міф». Учасники, розділившись на команди «Січовики» та «Повстанці», за допомогою платформи «Kahoot!» змагались у знанні подій Другої світової війни, дискутували щодо загальновідомих фактів і спростовували радянські кліше, які досі побутують в українському просторі, переглядали ролики Українського інституту національної памʼяті з відеоциклу «Війна і міф».

Важливо пам’ятати, що 8 травня – не привід для тріумфу, це застереження нинішньому та прийдешньому поколіннямНайважливішим підсумком цієї війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*