Уроки «великої війни»: лекція-гра до 105-ої річниці завершення Першої світової війни

11 листопада 1918 року завершилась війна, яка привела до масштабних змін у тогочасному світі та може слугувати для розуміння сучасних глобальних процесів та перспектив.

Студенти І курсу спеціальності «Фінанси, банки, страхування та фондовий ринок» провели лекцію-гру, присвячену Першій світовій війні та місцю України у цьому конфлікті. Учасники заняття, розділені на п’ять команд, змагались у знаннях про військові дії та післявоєнне облаштування світу: позначали на картах головних учасників конфлікту, територіальні претензії щодо українських земель, впізнавали історичні постаті, вправлялись у вікторині про перебіг війни, встановлювали умови мирних договорів з країнами, що програли та визначали на карті головні втрати.

Оцінка Першої світової війни важлива для сучасників не лише з огляду на військові дії та їх завершення, а й, насамперед, для дослідження перспективи повоєнного облаштування. Історія після 1918 року свідчить, що деколи вихід з війни триває довше, ніж самі бойові дії. Перехід до мирного життя не завжди завершується мирною угодою, а наявність договорів з умовами не обов’язково гарантує стабільність. Ці та інші уроки Першої світової війни надзвичайно актуальні в світлі сучасних подій.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*