Тематичне заняття в Ужгородському Скансені

8 лютого педагоги та здобувачі освіти І курсу спеціальності “Готельно-ресторанна справа” та “Туризм” ВСП “УТЕФК ДТЕУ” відвідали Закарпатський музей народної архітектури та побуту. Працівники музею організували для молоді подорож-знайомство з експозиціями музею та провели Обрядове свято Стрітення.

У лемківській церкві із села Шелестово Мукачівського району (1777 р.) Тетяна Сологуб-Коцан, завідувачка відділу науково-освітньої роботи, провела екскурс у минуле, ознайомила з історією виникнення свята Стрітення Господнього – зустріч Старого і Нового Завіту, Симеона, якому було написано не померти, доки він не побачить Спасителя, із маленьким Ісусом.

Пані Неля – працівник музею, знахарка та ясновидиця, продемонструвала ворожіння на восковій свічці, яке здавна вважалося таємничим і найбільш правдивим. Тримаючи свічку над мисочкою зі свяченою водою, вона побачила минуле дівчат, заглянула у їхнє майбутнє, чим викликала позитивний шквал емоцій.

Всі залишилися вдячні працівникам музею за вражаюче дійство, яке відроджує традиції, дає змогу поринути у світ давнини, відчути святість і містичність життя.

Викладачі – Пинзеник Людмила, Поп Ірина.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*