Зустріч з Янкою Шіллеровою

Вчора, 21 травня, в УжНУ відбулася зустріч із письменницею, педагогинею, методисткою та слов’янознавицею Янкою Шіллеровою.

Відкрила захід Петріца Наталія Миколаївна, к.ф.н., доцент, завідувачка кафедри словацької філології УжНУ, яка наголосила на тому, що цей захід відбувається з ініціативи Голови Товариства словацьких жінок «Довіра», керівником якого є Яна Дудаш-Рижак, за сприяння Генерального консульства Словацької Республіки у м. Ужгороді та управління національностей та міграції Закарпатської ОДА.

У презентації книги письменниці взяли участь також пані Габріела Станкова, представниця Національного консульства Словаччини, декан філологічного факультету Юрій Михайлович Бідзіля та педагоги навчальних закладів середньої і вищої школи.

Гостя поділилася із присутніми своїм досвідом, інноваційними технологіями навчання і виховання, методичними напрацюваннями. Її книга «Амалія та її казки» – це художнє видання, яке є навчальним та виховним елементом для різної вікової категорії дітей, учнів та студентів. Власне, саме виникнення ідеї до спілкування у процесі вивчення мови, є об’єднуючим, а головне і унікальне у книзі – це присутність генетичного коду національної культури та мови.

У заході взяли участь студенти 1 курсу ГРС/Т групи ВСП «УТЕФК ДТЕУ» та викладачі-філологи Сивоус Марія Дмитрівна та Сливканич Лариса Іванівна.

Знайомство з письменницею відбулося в теплій атмосфері. Всі з цікавістю слухали уривки зі сторінок книги, переглядали презентацію ілюстрацій до книги, а також слухали пісні із записаного супровідного диску до видання. Зустріч залишила приємні враження.

Такі зустрічі є актуальними та важливими, бо вони надихають та спонукають до вивчення словацької мови здобувачів фахової передвищої освіти.

Інформацію підготувала Сивоус Марія Дмитрівна,

викладач української мови та літератури.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*