Бабин Яр: пам’ять на тлі історії

29 вересня в Україні вшановують жертв трагедії в Бабиному Яру. Гітлерівці протягом кількох днів знищили понад 33 тисячі євреїв. Впродовж двох років німецької окупації тут загинуло близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, українських націоналістів, полонених, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних, в’язнів концтаборів.

Відділ бібліотеки коледжу підготував тематичну виставку «Трагедія Бабиного Яру в серцях українського народу», в якій були представлені матеріали, що розкривають історію Бабиного Яру та злочинів нацистського режиму, серед представлених публікацій були фото матеріали та дослідження на тему злочинів проти людяності.

Матеріали виставки були продемонстровані в ході тематичного заходу «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії» для студентів першого курсу. Учасники дізнались більше про історію Бабиного Яру, що став символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей. Присутні згадували фільми та книги, присвячені Голокосту, розглядали фото та відео матеріали, на основі експозиції порталу «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя» спробували відтворити події одного дня у квартирі тих, хто загинув у Бабиному Яру, мали можливість дослідити як формується і працює пам’ять, «примірявши» на себе різні ролі – від свідків до істориків, що описують події.

Пам’ять про трагедію Бабиного Яру як страшний символ нагадує нам, що найжахливіші злочини відбуваються тоді, коли світ обирає не помічати, мовчати, бути байдужим. Тому треба стояти на сторожі людяності, життя і справедливості.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*