Святковий івент до Дня технолога

15 жовтня у ВСП «Ужгородський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» відбулося святкування з нагоди професійного свята — Дня працівників харчової промисловості.

Захід організували педагогічні працівники циклової комісії технології бізнесу HoReCa та туризму. На святкуванні були присутні поважні гості із дружньої Словацької Республіки, запрошені вчителі та учні Ужгородських ліцеїв №8, №12 та Ужгородського мистецького ліцею «Перспектива» Ужгородської міської ради.

Викладачка дисциплін «Закарпатська кухня», «Устаткування в ЗРГ», «Барна справа» Куклишин Марія Іванівна, поділилася майстерним приготуванням різноманітних коктейлів, Кіреш Вікторія Василівна, викладачка дисциплін «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Загальні технології харчових виробництв», «Технологія та організація виробництва продукції ресторанного господарства», презентувала художню ліпку вареників із різноманітними начинками та видами тіста, розповіла про тонкощі у приготуванні тіста. Різні за кольором та формою вареники зачаровували присутніх смачним та апетитним виглядом.

Перебзяк Марія Михайлівна, викладачка дисциплін «Технологія борошняних кондитерських виробів», «Технологія виробництва кулінарної продукції», не лише розповіла про особливості карвінгу, створення з овочів та фруктів різноманітних квітів, фіґурок, орнаментів, а й наочно демонструвала присутнім усю смаковиту красу вигаптуваних поробок із сала до козацького столу. Учні змогли не лише побачити способи виконання, а й спробувати свої сили у художньому різьбленні.

Викладачі розповіли гостям про гастротренди, що заполонили Україну та Закарпаття, зокрема. Велика частина культурної самоідентифікації кожного народу пов’язана саме з їжею та напоями. Сьогодні з’явилася мотивація та можливість творити з локальних продуктів сучасну українську кухню. Подорож у світ кухні, винними картами, кращими закладами харчування, захопленість майстерністю барменів, оригінальними сервіруваннями столів створили незабутню смачну атмосферу.

Родзинкою заходу стало віртуозне презентування страв викладачем коледжу, бренд-шефом ГРК «Камелот» Василем Цапом. Тематичне сервірування козацького столу подарувало присутнім естетичну насолоду, адже українська гостинність та повага до подачі їжі — одна з національних особливостей нашого народу. Справжнім кулінарним шоу стало незабутня виконання бренд-шефом фламбування м’яса, яке, крім захоплюючого видовища, додало страві додаткового аромату та смаку.

Василь Цап також не лише розповів присутнім про специфіку роботи кортадора – майстра із нарізання хамона, наголошуючи, що досвід і впевненість приходять із роками, а й продемонстрував свою філігранну майстерність. Також бренд-шеф підкреслив, що головне правило кортадора — ніколи не втрачати пильність.

І на завершення неймовірного кулінарного дійства усіх гостей заходу пригощали млинцями з різними начинками, закарпатськими кіфликами, смачними та корисними напоями з бузини.

Дякуємо викладачам за справжнє кулінарне дійство, за майстерність та фаховість і вітаємо з професійним святом всіх ЗО – технологів!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*